wolf

Protueksplozivna zaštita

ATEX certificirane klima komore

Detaljna procjena rizika i opasnosti stvara osnovu za učinkovite mjere protueksplozivne zaštite.

PRO-KLIMA ATEX klima komore certificirane u skladu s 2014/34/EU direktivom garantiraju zaštitu od više tipova izvora poput statičkog elektriciteta, nepropusnog površinskog grijanja, mehaničkih iskri, plamena, vrućih plinova, gromova i adijabatske kompresije. PRO-KLIMA ATEX klima komore idealne su za sigurnu upotrebu u potencijalno eksplozivnim atmosferama.

ATEX direktiva obvezuje proizvođače da provedu opsežnu i detaljnu analizu rizika za uređaje, kako bi definirali točno određena područja primjene i postigli nezavisno certiviciranu sukladnost. TÜV SÜD potvrđuje da su PRO-KLIMA ATEX uređaji i komponente sukladni sa 2014/34/EU direktivom za namjenjenu primjenu u potencijalno eksplozivnim atmosferama kategorija 2G i 3g, s klasifikacijama temperature T1 do T4 ili potencijalno eksplozivnim zonama 1 i 2.

Dodatno na ATEX Direktivu 2014/34/EU, ATEX Direktiva 1999/92/EG (ATEX 137) opisuje minimalne zahtjeve za operatora koji također moraju biti uzeti u obzir prilikom planiranja. Sukladnost s obje direktive propisana je zakonom za sve članice Europske Unije od 01. srpnja 2003.

Posebne odlike PRO-KLIMA uređaja u ATEX varijantama 

  • S vi elementi kućišta i spojevi su provodljivi i uzemljeni
  • ATEX-certificirani filteri s provodljivim medijem u provodljivom okviru
  • ATEX certificirani ventilatori u skladu s klasifikacijom
  • Sve komponente (izmjenjivači, prigušivači, zaklopke, sustav povrata topline itd.) su provodljive i uzemljene
  • Ne koriste se materijali koji mogu uzrokovati iskrenje ili elektrostatički naboj. Svi dodatni dijelovi su u ATEX sukladnom dizajnu 

 

Posebna ispitna lista razvijena od strane PRO-KLIME za inženjere, projektante, operatore i instalatere olakšava proces klasifikacije klima komora prema direktivama.

Pozdrav!

Kako Vam možemo pomoći?