wolf

PRO-KLIMA kučište klima komora

Prvi izbor arhitekata

Lak, brz i siguran transport i ugradnja s jednostavnim, a genijalnim Easy Lifting sustavom. Bliže granici sa SuperSeal brtvama i posebnim C5 bojama za plastifikaciju za ekstremne vremenske uvjete: PRO-KLIMA kučište pruža sve ove benefite.

 

01. Klima komora širi sv

PRO-KLIMA Easy Lifting sustav

Teški uvjeti na objektu za inženjere i instalatere? PRO-KLIMA ima odgovor: Easy Lifting sustav. Olakšava i ubrzava transport funkcionalnih jedinica u ili na zgradu i poboljšava proces ugradnje. Toliko je učinkovit da se može koristiti za transport čak i segmenata s najvećim komponentama poput rotora ili pločastih izmjenjivača topline u svaku zgradu i na svaki krov bez imalo muke.

Easy Lifting sustav također povoljno utječe na higijenske karakteristike klima komora omogućavajući izradu većih transportnih blokova te tako smanjujući broj potrebnih spojeva. Sofisticirana tehnologija spajanja i transporta praktički eliminira mogućnost curenja iz izmjenjivača ili segmenata.

wolf
 • Prednosti Easy Lifting sustava

  • Lak transport i brza ugradnja
  • Štedi puno vremena i smanjuje mogućnost grešaka i oštećenja prilikom transporta
  • Očni vijci za jednostavan trasnport kranom ili helikopterom 
  • Bez problema balansiranja: uređaji se dižu odozgo umjesto odozdo (koristeći šipke, šine itd.)  
  • Kockasti spojevi za brzo sklapanje i najmanju propusnost zraka L1 u skladu s DIN EN 1886 
  • Značajno poboljšava higijenske karakteristike uređaja
  • Optimizira konstrukciju segmenata za velike komponente poput rotora ili pločastih izmjenjivača topline

   

  Naš savjet: Ako ste u dvojbi oko sklapanja na objektu, možemo Vam uređaje isporučiti potpuno pripremljene na postolju i ožićene na zahtjev. 

 • Komponente Easy Lifting sustava

  wolf

  Protustrujni izmjenjivač topline

  U samo dvije sekcije

  wolf

  Očni vijci

  Pogodni za dizanje kranom ili helikopterom 

  wolf

  Rotacijski regenerator

  Izvedba u dijelovima za lakši transport

  Kubenverbinder

  Spojevi kućišta

  Kockasti spojevi za brzu ugradnju i savršenu nepropusnost 

wolf

Highest hygiene standards

Air is treated like food in our air handling units (AHUs). With well thought-out technical solutions and an optimal unit design, our claim goes beyond the fulfillment of hygienic standards.

Coupled with proper operation and regular maintenance according to VDI 6022, WOLF ensures hygienic air exchange in buildings.

Learn more

02. PK SuperSeal

Bliže granici

SuperSeal brtveni sustav postiže nevjerojatnu nepropusnost u svim problematičnim dijelovima klima komore, počevši od posebne labirint brtve koja postiže 98% nepropusnosti (u skladu s VDI 3803/5). Eliminira potrebu za dodatni volumen zraka na usisu i odsisu koji je bio potreban u ranijim izvedbama.

  wolf

  Redefiniramo standarde

  Dodatni izlaz i povećana potrošnja energije za ventilatore na usisu i odsisu stvar su prošlosti zahvaljujući SuperSeal tehnologiji. U kombinaciji s F7 ugljenim filterom na svježem i odsisnom zraku, neugodni mirisi napokon mogu biti izolirani tamo gdje pripadaju: u otpadni zrak.

  Vrata imaju ekstra široku, duplu kaskadnu brtvu. U kombinaciji s našim prepoznatljivim profilima, standardno postižemo L1 klasu nepropusnosti (prema DIN EN 1886).

  SuperSeal sustav garantira najviše standarde higijene klima komora. Spriječava ulazak čestica nečistoće kroz spojeve uređaja. Također smanjuje volumen potencijalno kontaminiranog recirkulirajućeg zraka u sustavu povrata topline na minimum - kritični faktor prijenosa nećistoča i virusa.

   

   

  Pregled prednosti

  • Smanjuje volumen recirkulirajućeg zraka u sustavima povrata topline na minimum
  • Standardno ugrađen u sve PRO-KLIMA klima komore
  • Zrako-nepropusno kućište za izvanrednu higijenu: nema unosa nečistoća iz okolnog zraka 
  • Nema zraka koji zaobilazi filtere i izmjenjivače, nema ulaza vanjskog zraka u uređaj

  03. Savršeno vizualno uklapanje

  Sve RAL boje

  Bez obzira je li klima komora ugrađena izvan ili unutar objekta ili na krovu, bitno je da uređaj nije u vizualnom sukobu s ostatkom arhitekture i uređenja. Idealno, zgrade i tehnologija trebali bi se neprimjetno uklapati. To izgleda dobro i na satelitskim snimkama. Modularne i kompaktne klima komore mogu biti dorađene u bilo kojoj RAL boji koju odaberete. Naravno, dostupne su i prilagodbe u izdržljivim C5 bojama sposobnim izdržati i najteže ekstremne vremenske utjecaje.

  04. Potpuno ožićenje u svim elektro-ormarima

  Direktno iz PRO-KLIMA tvornice

  Pružamo usluge potpunog ožićenja ne samo za kompaktne uređaje već i za sve druge PRO-KLIMA uređaje. Ove usluge preporučamo svima uključenima u građevinski projekt. Vremena brzinskog ožićavanja na objektu, često neprofesionalnog i u teškim okolnostima su iza nas. Naši industrijski standardi omogućuju da usmjerimo svo ožićenje besprijekorno bez oštećenja na kućištu. Također, koristeći inovativna rješenja, sprječavamo proboj vlage što je posebno bitno kod klima komora za vanjsku ugradnju. Terminali, žice, spojevi - sve savršeno uklopljeno za uredan i korisniku jednostavno shvatljiv sklop - najbolji rezultati koji se mogu postići samo korištenjem PRO-KLIMA elektro ormara i sustava upravljanja.

  wolf

  Uredno i precizno

  Radimo s velikom posvećenošću detaljima. Tek tada komponente visoke kvalitete rade maksimalnom učinkovitošću.

  Senzori i elementi ugrađeni na objektu često nisu pozicionirani na idealnom mjestu. To može negativno utjecati na njihovu učinkovitost i pouzdanost te čak uzrokovati kvarove.

  Klima komore budućnosti su tvornički ožićene, s integriranim upravljačkim sustavima i dostavljene na objekt u jednom cijelu - po mogućnosti proizvedene u PRO-KLIMI, naravno.

   

  05. Certificirano i sigurno

  Posvećeni smo kvaliteti

   

  U PRO-KLIMI konzistentno i provjereno implementiramo promjene u skladu sa svim strukturalnim, energetskim i higijenskim zahtjevima, regulativama i obveznim specifikacijama. Stroga sukladnost sa standardima kvalitete osnovna je baza učinkovitog sustavnog planiranja i učinkovitog rada. Intenzivno smo uključeni u specijalističke odbore, udruženja kvalitete, organizacije i institucije koje nam pomažu zadovoljiti nove standarde čim prije. To je način na koji držimo korak s rastućom svijesti projektanata, građevinara, investitora i operatera o važnosti higijene i energetske učinkovitosti i proaktivno odgovaramo na teme poput energetski učinkovite gradnje, sindroma bolesnih zgrada i profesionalizaciju holističkog pristupa praćenju troškova objekata (lifecycle costs).

   

  Najvažniji certifikati

  • Higijena posvuda

   TÜV certifikacija prema VDI 6022, ÖNORM H 6022, SWKI 99-3. PRO-KLIMA uređaji zadovoljavaju sve higijenske standarde propisane ovim standardima i odobrene su, u higijenskim izvedbama, za korištenje u operacijskim dvoranama.

  • Eurovent certificirane

   Sljedeći PRO-KLIMA porizvodi su EUROVENT certificirani: CRL, CKL, KG TOP, KG FLEX.

   wolf
  • CE oznaka

   CE oznaka potvrđuje da su svi PRO-KLIMA proizvodi sukladni s EU regulativom 765/2008 i omogućuje PRO-KLIMI prodavati svoje uređaje izvan EU.

   wolf
  • ATEX direktive

   za protueksplozivnu zaštitu

   TÜV ATEX certifikacija potvrđuje da je PRO-KLIMA sukladna direktivama za uređaje i sustave zaštite namjenjene za primjenu u eksplozivnim atmosferama 94/9/EC. 

   wolf
  • Direktiva 2004/108/EG

   Prevencija elektromagnetnih smetnji

   PRO-KLIMA uređaji sukladni su s Direktivom 2004/108/EG za elektromagnetsku kompatibilnost električnih i elektroničkih proizvoda (EMC).

   wolf
  • VDE test visoke voltaže

   U skladu s VDE 0700

   wolf
  • ISO 9001 certificirana organizacija

   PRO-KLIMA proizvodnja provodi se u sukladnosti sa strogim uvjetima osiguranja kvalitete i zadovoljava specifikacije obuhvatnog sustava kvalitete koji nadilaze standardne zahtjeve za proizvode. Cilje je uskladiti cijelu organizaciju sa zahtjevima kupaca. PRO-KLIMA proizvodi i procesi u skladu su s principima kontinuiranog poboljšanja.

    

  Pozdrav!

  Kako Vam možemo pomoći?